ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Пълнено Агне»Агне пълнено със зрял фасул

Агне пълнено със зрял фасул

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k12k
Агне пълнено със зрял фасул1 / 2
08/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
330 мин.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се сварява до омекване и се посолява.

В мазнината се задушава нарязаният на дребно лук, а след това се прибавят червеният пипер, черният пипер, сварените и нарязани на малки парченца вътрешности на агнето, фасулът, ситно нарязаният магданоз и сол на вкус. Добавя се и джоджена вкус - сух или пресен.

Със сместа, след като се разбърка добре, се пълни агнето, предварително измито и осолено отвътре и отвън.

Зашива се коремният отвор, след което агнето се намазва с мазнината и се пече в умерено гореща фурна.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: