Най-бързите гевречета за закуска

29/11/2018
Йоли
отЙолиНовак10228571
"Сутрин няма време за бавене, затова правим едни бързи и вкусни гевречета, а на вас даваме рецептата да ги опитате "
  • Приготвяне9 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо29 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо590
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете тесто, като при нужда добавете още малко брашно. Тестото за гевреци трябва да е еластично.

Разточете тестото на тънка кора, дебела около 1 см, и с помощта на чашка нарежете гевречета. С малка чашка направете отвор, за да се дооформят гевречета.

Останалото тесто се събира отново и се процедира по същия начин.

Намазват се с кисело мляко с помощта на четка, поръсва се с мак и се натискат леко, за да залепнат.

Пържат се в сгорещено олио до готовност от двете страни.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар