Печена скумрия с домати

17/10/2018
Tanq
отTanqНовак99127
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме много добре скумрията, като по желание отстраняваме главата, а може и да печем с нея. Измиваме домата и нарязваме на колелца.

Лука почистваме и него също на колелца, както и лимона. Чесън също почистваме, и с помощта на ножа, натискаме всяка една скилидка.

Поръсваме рибата със солта и останалите подправки. На парче фолио поставяме скумрията. Поръсваме със зехтина самото фолио, поставяме рибата и ѝ правим разрези на няколко места

Във всеки разрез поставяме парче лимон и от чесъна. Във вътрешността на рибата поставяме лук чесън и резен домат.

Поръсваме отново със зехтин и завиваме рибата. Поставяме в тавичка и печем във фурната за около 25-30 минути на умерена температура.

Когато е почти готова, вадим и отваряме фолиото и дозапичаме.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар