Кекс с течен шоколад

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
176
2
29/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 841
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте белтъците на пухкав сняг, заедно със захарта. (След обръщане на съда, сместа не трябва да се променя)

Разбийте останалите продукти до получаване на хомогенна смес и добавете разбития белтък.

Добавянето на белтъка се извършва с шпатула, като се добавя по малко от белтъка и се разбърква.

Изпича се на предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност на кекса.

Пълнежът се приготвя като сметаната се разбива според указанието на опаковката. Добавя се течният шоколад (като съобразите супените лъжици с вашия вкус) и разбивате отново.

След като кексът е готов и сте го изкарали от формата - върнете я обратно и с помощта на дръжка на нож направете дупки близки една до друга.

В тези дупки шприцовайте пълнежа, който приготвихте малко по-рано. Получава се страхотен шоколадов кекс!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар