Готвено прясно зеле със свинска мас

16/10/2018
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАНовак6143
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • прясно зеле - 1 бр. средна глава
  • домати - 1 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • мас - 3 с.л.
  • магданоз
  • лимонена киселина - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд се загрява олио и свинска мас да се разтопи и се запържва ситно нарязана глава лук, добавя се зелето нарязано на ленти.

Готви се за кратко, докато омекне и прибавяме нарязани обелени домати, червен пипер, сол, дафинов лист и наливаме вода малко под повърхността на продуктите.

Вари се до готовност на зелето да омекне и накрая се добавя лъжичка лимонена киселина за леко кисел вкус. Сервираме с нарязан магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар