Моята сеченица

АнабелАнабел
Ветеран
639
3k
1k
316
Моята сеченица
Снимка: Анабел
1 / 2
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции8
"Добрият човек не дели сеченицата на моя и твоя, а на моя и ела да си я поделим, докато е топла"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Маята се поставя в затопленото мляко заедно със захарта и 2 с.л. брашно. Оставя се настрани да шупне. Брашното се пресява и се прави кладенче по средата му.

В кладенчето се поставя сол, едно яйце и белтъка на второто яйце. Излива се шупналата мая, около 100 мл топла вода и се замесва гладко и меко тесто.

Тестото се разделя на 4-5 топки (може и повече), които се покриват с кърпа и се оставят да втасат и бухнат хубаво. От всяка топка се разточва кора с големината на тавата.

Кората се поставя в намаслената тава, намазва се със свинската мас и се поръсва с натрошено сирене. Отгоре се поставя втората разточена топка, мас, сирене и така с цялото количество тесто.

Последната кора се намазва само с жълтък. С помощта на остър нож се правят разрези в тестото под формата на решетка. Сеченицата се пече във предварително загрята фурна на 190 градуса за около 45 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: