Панаирджийска манджа

ЗорицаЗорица
Новак
3
12
4k
2
24/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 167
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите, картофите се обелват и нарязват на кубчета. Чушките се почистват от семената и се накълцват на ситно.

Месото (пилешко или свинско) се измива много хубаво, нарязва се на парчета, пуска се в голяма тенджера с олиото и се запържва. Към него се добавят наситненият лук, чушките, морковите и накрая обелените и наситнени домати.

Продуктите се заливат с 2.5 литра студена вода, добавя се солта, черен пипер, лют червен пипер, кимион, сухите люти чушки, наситнените магданоз и девесил.

Манджата ври на умерен огън до пълното сваряване на месото. След това се добавят нарязаните на едро картофи.

След като и те се сварят, се дърпа от огъня и се поднася гореща.

При сервиране на селската яхния първо се гребва с решетъчна лъжица от месото и зеленчуците, а след това с черпак и от чорбата, за да има във всяка порция манджа от всичко.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар