Панаирджийска салата

ЗорицаЗорица
Новак
3
12
4k
2
24/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо693
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зеле - 1 кг
  • моркови - 250 г
  • червени чушки - 250 г
  • целина - 4 стръка листа
  • чесън - 3 скилидки
  • ЗА МАРИНТАТАТА
  • сол - 1 с.л. (25 г)
  • захар - 125 г
  • винен оцет - 125 мл
  • олио - 60 мл
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето и чушките се нарязват на ленти, морковите се обелват и настъргват на едро ренде, скилидките чесън и листата целина се наситняват.

Маринатата се кипва на котлона, и щом изстине, зеленчуците се заливат с нея.

Зелевата салата се разбърква хубаво и се оставя да се овкуси за един час.

Панаирджийска салата може да се поднесе самостоятелно или като гарнитура за скара.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар