Торта Стърган шоколад

15/12/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За блата
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • За крема
  • сметана - 500 г
  • ванилия - 2 прахчета
  • сладко - 2 с.л. от смокини
  • орехи - 1 к.ч. запечени и смлени
  • За сиропа
  • захар - 1 к.ч.
  • вода - 1 к.ч.
  • ром - 1 с.л. или коняк
  • шоколад - 50 г за настъргване
* мерки и количества
Шоколадови Торти

Начин на приготвяне

Измийте яйцата, счупете ги и отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците на сняг с 6 лъжици захар, а жълтъците - с другите две до пухкава маса.

Смесете жълтъците и белтъците и добавете брашното, като внимателно бъркате. Изсипете тестото във форма и изпечете блат за торта в умерена фурна.

Смесете водата, захарта и рома и оставете да кипне. След като блатът изстине, го нарежете на три пласта и ги залейте с готовия сироп.

Разбийте сметаната със захар и ванилия.

Редувайте в голяма тортена чиния първия пласт, сметана и смлените орехи, втория пласт, сметана и сладко от смокини, последния пласт и сметана.

С останалата сметана намажете тортата от всички страни.

Настържете на едро ренде шоколада върху тортата и украсете със смокини от сладкото и малко сметана. Оставете готовата шоколадова торта в хладилник, докато я поднесете.

Професионална масивна трошачка за ядки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионална масивна трошачка за ядки
12.99 лв.
Виж ››

Ако сте привържениците на ядките и ги слагате в почти всички сладки, че и в някои солени ястия, не ви виждаме без професионална трошачка за ядки. Улеснете работата си в кухнята максимално с трошачката за ядки, която ще се справи с всеки размер и с всяка ядка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар