Пълнена ряпа на фурна

12/12/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо79
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете репите и с картофебелачка направете тунелче, като внимавате да не пробиете дъното.

Подредете ги в тенджера, залейте ги със студена вода, колкото да ги покрие и ги варете, докато омекнат.

Обелете и нарежете на ситно лука и го запържете в маслото в касерола.

Добавете почистения, измит и подсушен ориз и ги пържете заедно 10 мин, като бъркате непрекъснато.

Налейте 2 чаши бульон от ряпата, похлупете съда и варете, докато оризът омекне.

Свалете готовия ориз от огъня, добавете настърганото яйце, нарязания магданоз и разбъркайте.

Извадете сварените репи, охладете ги и с лъжичка внимателно разширете тунелчетата им, така че да останат тънки стени.

Напълнете с плънката, поръсете с настъргания кашкавал и масло и запечете във фурна.

Сервирайте със сметана или сметанов сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар