ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинска глава с кисело зеле на фурна

Свинска глава с кисело зеле на фурна

03/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • свинска глава - 1 бр.
  • мас - 80 г
  • кисело зеле - 1 зелка
  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 1 бр.
  • люти чушки - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 бр. корен
  • целина - ½ глава
  • дафинов лист - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус, зърна
  • кимион - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете за около 2 часа свинската глава в гореща вода, в която сте добавили нарязаните на дребно корени от магданоз, морков и целина, дафиновия лист, цяла глава печен лук, черния пипер и солта.

Обезкостете главата и нарежете месото на порции.

Запържете в сгорещената мас другата наситнена глава лук и нарязаните люти чушки с доматеното пюре и червения пипер.

Задушете до омекване изцеденото и нарязано на тънки ленти кисело зеле, към което сте прибавили запържения лук и една чаена чаша от бульона, в който се е варила свинската глава.

В тава изсипете задушеното зеле и върху него наредете парчетата месо.

Печете ястието във фурна, докато месото се зачерви и бульонът почти се изпари.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: