Свинска глава с кисело зеле на фурна

03/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 120
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете за около 2 часа свинската глава в гореща вода, в която сте добавили нарязаните на дребно корени от магданоз, морков и целина, дафиновия лист, цяла глава печен лук, черния пипер и солта.

Обезкостете главата и нарежете месото на порции.

Запържете в сгорещената мас другата наситнена глава лук и нарязаните люти чушки с доматеното пюре и червения пипер.

Задушете до омекване изцеденото и нарязано на тънки ленти кисело зеле, към което сте прибавили запържения лук и една чаена чаша от бульона, в който се е варила свинската глава.

В тава изсипете задушеното зеле и върху него наредете парчетата месо.

Печете ястието във фурна, докато месото се зачерви и бульонът почти се изпари.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар