Патешка супа от маншон и вкусна застройка

23/11/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваНовак131773
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо213
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешките маншони се слага в тенджера с около 1.5-2 л на котлона. Вари се до готовност, после се прецежда, а маншоните се обезкостяват.

В кипящия бульон се слагат почистените и нарязани на ситно лук, моркови, чушка и картофи и сол на вкус. Когато зеленчуците омекнат, се прибавя месото, подправките, фидето.

Когато фидето е готово, се прибавя доматът. Ври още 5 минути и се отстранява от котлона.

Когато супата се охлади леко, се прави застройката, като в купа се разбиват яйцата, млякото, лимонената киселина и щипка сол.

Разбърквайки непрекъснато, се прибавя по малко от патешката супа, после се изсипва в тенджерата, като отново се разбърква.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар