Картофени кюфтета със сирене на фурна

21/11/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваНовак42124
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции14
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо264
  • Преглеждания за месеца138
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • сирене - 100 г
  • праз - 1/2 стрък
  • магданоз
  • къри
  • черен пипер
  • оризово брашно - 4 с.л.
  • картофено нишесте - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр. голямо
  • сол
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме и слагаме да се варят в подсолена вода.

Праза нарязваме ситно. Сипваме в касерола, наливаме олио (1 с.л.), малко вода и щипка сол. Задушаваме докато изври течността и празът омекне. Дръпваме от котлона да се охлади.

Сварените картофи отцеждаме от водата. Когато се поохладят и не са много горещи, настъргваме или ги намачкваме. Прибавяме към тях праза, нарязан ситно пресен магданоз (може и сушен), сол и черен пипер на вкус.

В купичка счукваме яйцето и разбиваме с щипка сол. Половината разбито яйце наливаме при картофите и праза. Прибавяме натрошено сирене и оризово брашно (3 или 4 с.л.). Разбъркваме и от получената смес с леко влажни ръце оформяме кюфтенца.

Овалваме в картофено нишесте. Подреждаме в тава, върху хартия за печене, намазана с олио. Отгоре всяко кюфте мажем с останалото яйце, смесено с олио (1 с.л.).

Печем в силна фурна до златисто. Може да сервираме картофените кюфтета с Бял сос без варене от смесени кисело мляко и майонеза.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар