Пиле с ориз на фурна без запръжка

21/11/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваНовак62403
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо111
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориза измиваме в няколко води. Слагаме в купа и заливаме с вода. Оставяме така, докато приготвим пилето, което измиваме, нарязваме на порции и слагаме в тенджерка.

Наливаме вода и като кипне я отливаме, измиваме отново и слагаме в тавичка. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус.

Наливаме малко вода, слагаме масло и олио. Поставяме тавата с пилешкото във фурната и печем няколко минути.

Когато започне да се запича леко, изваждаме тавата, обръщаме парчетата пилешко и сипваме при пилето отцеден от водата ориз, смесен с настърган лук.

Посоляваме и наливаме вода ( 3-4 ч.ч. топла). Печем пилето с ориз във фурната до готовност.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йоли
Йоли
28.12.2018 11:03
Уникална рецепта - бърза, вкусна и лесна.

Аз добавям и морков, минат през ренде и лъжички вълшебен вкус за цвят.

Благодаря за споделената рецепта.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв