ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Най-вкусната печена тиква

Най-вкусната печена тиква

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148552563211
Най-вкусната печена тиква
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
21/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Вижте как да си приготвите най-вкусната печена тиква - пак заповядайте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме тиквата. Срязваме на половини и почистваме хубаво семената.

Вземаме два листа алуминиево фолио (за всяка половинка тиква да има фолио). Слагаме всяко от парчетата тиква в средата на листа фолио. Прорязваме месестата част на тиквата, без да разрязваме кората с остро ножче.

Поръсваме тиквените половини със захар на вкус. Слагаме стафиди и смлени орехови ядки. Ръсваме ванилии и канела.

Завиваме всяко от парчетата тиква добре във фолио и слагаме в тавичка (също застлана с фолио).

Слагаме да изпечем в загрята силна фурна на 250 градуса и печем за приблизително 1 час. После изваждаме тавичката и внимателно отвиваме тиквата от фолиото (внимаваме да не се изгорим от образувалата се гореща пара).

Допичаме тиквата с горно нагряване във фурната за няколко минути. Поднасяме печената тиква топла или студена.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: