Лятна манджа в буркани

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
632
2k
4k
337
3
21/11/2018
"Няма как да си консервираме лятно слънце за зимата, но можем да си сложим лятна манджа в буркани, а то си е почти същото "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции22
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 027
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме патладжана на кубчета, посоляваме и оставяме за около 1 час, за да си пусне горчивата вода. Изплакваме под студена вода, изцеждаме и го пържим.

Доматите ги обелваме и нарязваме на ситно. Изпичаме изчистените от семето чушки, обелваме и нарязваме на парченца.

В съд слагаме доматите да ги изварим, след което сипваме олиото, прибавяме захарта и солта и бъркаме.

Към всичко това прибавяме нарязаните чушки и оставяме да ври, а 5 минути преди да я отстраним от огъня прибавяме и патладжана.

Готовата манджа овкусяваме с нарязан магданоз. Пълним в буркани и стерилизираме не повече от 10 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар