ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Пухкавите бабини курабийки

Пухкавите бабини курабийки

Пухкавите бабини курабийки
Снимка: Веселина Константинова
04/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Обожаваме ги пухкавите бабини курабийки - и вие, нали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Чукнете яйцата, добавете 100 г захар. Прибавете содата към киселото мляко и изсипете сместа към брашното.

Добавете и маста, която е на стайна температура. Замесете меко тесто.

Ако тестото лепне, добавете още малко брашно.

Накъсайте топчета от тестото, оформете ги с длани и ги потопете в останалата захар.

Обърнете всяко топче със захарта нагоре, като ги наредите в суха тава, с незалепващо дъно.

Изпечете курабийките до порозовяване в загрята фурна до 200 градуса.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: