Кисело зеле със зрял фасул на фурна

21/11/2018
Марио Николов
отМарио НиколовНовак
  • Приготвяне60 мин.
  • Готвене180 мин.
  • Общо240 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от вечерта в студена вода фасул се сварява на тих огън без подправки до омекване.

Киселото зеле се нарязва на тънки ивици, отцежда се, колкото е възможно, и се изпържва в половината от растителното масло.

Слага се в тава, изравнява се, наръсват се трохите от хляба и ким и се прибавя свареният фасул.

Пече се десетина минути в силно загрята фурна и се разбърква.

В останалото растително масло се задушава до прозрачност ситно нарязаният лук, наръсва се с брашното и червеният пипер и се разрежда с част от фасуления бульон.

Сместа се изсипва в тавата, прибавят се нарязаните люти пиперки и ястието се пече още 30-40 мин. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар