Ориз със свинско по китайски

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
400
190
4
04/10/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 173
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - около 1 ч.ч., дългозърнест
  • грах - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • царевица - 1/2 ч.ч.
  • зеле - по желание, настъргано
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • мазнина
  • свинско месо - около 300 - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се слага в тенджера с повече вода, сварява се до готовност. После се отцежда и измива под студена течаща вода.

Морковът също се сварява, нарязан на кубчета. Грахът се бланшира за 5 минути.

В загрято олио се пържи нарязаното на парченца свинско, прибавят се зеленчуците. След 5-10 минути се добавя оризът.

Пържи се отново около 2-3 минути, прибавя се зеле и предварително запържено бъркано яйце. Може да се овкуси със соев сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар