ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кебапчета»Кебапчета от смесено месо

Кебапчета от смесено месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k7101k
Кебапчета от смесено месо
01/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
16
"Направихме кебапчета и станаха великолепни - не ви каним да ги опитате, само се хвалим"

Необходими Продукти

  • овче месо - 300 г тлъсто
  • говеждо месо - 300 г
  • вода - 1/2 в.ч. студена
  • черен пипер
  • сол
  • кимион - по избор
  • бахар - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от ципи и сухожилия, нарежете го на кубчета и го залейте с подсолена вода. Ако месото е от по-старо животно, добавете към водата кимион и бахар.

След 10-тина минути смесете месото 2 пъти в месомелачка.

Поставете в подходящ съд, загладете и покрийте с морка кърпа и оставете в хладилник за 1 нощ.

Смесете каймата с черен пипер и ситно нарязан лук по желание и отново оставете да престои няколко часа.

Оформете кебапчета - около 16 на брой, които изпечете на загрята скара. Поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: