Плакия от зелен фасул

01/10/2018
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо600
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените зеленчуци (без доматите) се нарязват и се варят в посолена вода заедно с дафиновия лист и черния пипер до полуомекване, след което се изсипват в тавичка и се разбъркват в размитото в студена вода брашно.

Нареждат се отгоре нарязаните на филийки домати и парченца от лимона (без кората и семките).

Ястието се залива с растително масло и се пече в силно загрята фурна 30-40 мин. Непосредствено след изваждането от фурната се наръсва със скълцания сол и оцет чесън. Поднася се охладено със салата по избор.

Забележка: Плакията може да се приготви със зелен фасул консерва. Останалите зеленчуци се сваряват в посолена вода с подправките и се смесват с отцедения фасул.

Брашното се размива в сока от консервата. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар