Мусака от зелен фасул и сирене
04/10/2018

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отМарио НиколовНовак175
- Приготвяне20 мин.
- Готвене40 мин.
- Общо60 мин.
- Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- зелен фасул - 1 кг
- масло - 60 г
- галета - 3 - 4 с.л.
- сирене - 100 г
- яйца - 3 бр
- прясно мляко - 1 ч.ч.
- сол
- магданоз
- кисело мляко
Начин на приготвяне
Зеленият фасул се почиства и се нарязва на парчета. Сварява се в малко количество посолена вода при захлупен капак.
Отцежда се добре и се разстила в намазана с мазнина и поръсена с галета тавичка.
Наръсва се с мазнината. Отгоре се разпределя настърганото сирене.
Яйцата се разбъркват с млякото и щипка сол и се изливат върху фасула. Мусаката се пече в умерена фурна 30 мин.
При поднасянето се наръсва с магданоз и към всяка порция се прибавя по 1 супена лъжица кисело мляко.
подобни рецепти тук
Отцежда се добре и се разстила в намазана с мазнина и поръсена с галета тавичка.
Наръсва се с мазнината. Отгоре се разпределя настърганото сирене.
Яйцата се разбъркват с млякото и щипка сол и се изливат върху фасула. Мусаката се пече в умерена фурна 30 мин.
При поднасянето се наръсва с магданоз и към всяка порция се прибавя по 1 супена лъжица кисело мляко.
подобни рецепти тук