Остър тъмен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
550
417
Остър тъмен сос
25/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.

Необходими Продукти

  • сос - 4 с.л. от печено месо
  • лук - 1 малка глава
  • бульон - 3/4 ч.ч.
  • корени за супа - 1 връзка
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр. малък
  • карамелизирана захар - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • канела - 1 щипка
  • бахар - 1 щипка
  • коняк - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разредете соса от печеното месо с бульона, прибавете ситно нарязаните корени за супа и лук.

Добавете доматеното пюре и кипнете сместа. След около 10 минути прибавете подправките и поръсете с брашното.

Сосът се оставя да ври още 2-3 минути, добавят се лимоновия сок и карамелизираната захар и се маха от огъня. Накрая към соса се добавя и конякът.

Оставете да престои захлупен с капак, след това се прецежда и се поднася в подходяща сосиера.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: