ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Зелен фасул задушен

Зелен фасул задушен

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447810153
25/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • растително масло - 2 с л.
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 - 4 бр
  • черен пипер - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 1/2 листо
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • сол
  • захар - 1 ч.л. пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и измит зелен фасул се посолява.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава леко в растителното масло.

Слага се зеленият фасул и се задушава няколко минути на тих огън. Прибавят се меката част на доматите в дафиновият лист.

След няколко минути се добавя твърдата част на доматите, нарязана на кубчета.

Задушаването продължава до омекване на фасула.

Подправя се със сол, черен пипер, лимонов сок (оцет) и по желание захар. Оставя се захлупен с капак няколко минути готовият задушен фасул.

Поднася се студен с тестени изделия, полети с масло това ястие със зелен фасул.

Вкусна вегетарианска гарнитура!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: