Коприва с ориз и чесън

22/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо263
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената коприва се посолява и се оставя да отлежи 1 час, след което се измива в студена вода, отцежда се и се задушава за 2-3 минути без мазнина.

Прибавят се растителното масло, магданозът червения пипер и оризът.

Ястието се залива с 3 чаени чаши подсолена кипяща вода и се оставя да ври на тих огън, докато набъбне оризът. Прибавя се брашното, размито с студена вода.

Ястието се кипва и след 3-4 мин се оттегля от огъня. Поднася се с подлучено с чесън, кисело мляко, наръсено с копър.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар