Фрикасе от млада коприва

Марио НиколовМарио НиколовНовак
22/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо559
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената и измита коприва се попарва с кипяща подсолена вода, към която се прибавят 3 супени лъжици растително масло, и се вари до омекване.

От брашното и останалото растително масло се прави светла запръжка, която се разрежда с студеното мляко и част от отварата и се прибавя към копривата.

След като поври 5 минути при постоянно разбъркване, ястието се оттегля от огъня и се застройва с разбитото яйце.

Поднася се с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар