ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ретро плодов кейк

Ретро плодов кейк

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
30790209
Ретро плодов кейк
05/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя, на жълтъци и белтъци
  • масло - 6 с.л. топено или олио
  • кисело мляко - 240 г
  • брашно - 2 ч.ч. (300 г)
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилена захар - 2 пакетче
  • какао - 1 с.л.
  • плодове - по избор, нарязани на парченца при нужда, може и отцедени от компот
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците с 1/2 ч.ч. захар. Добавете маслото и отново разбийте. Следва киселото мляко и след като добре разбиете, добавете пресятите заедно брашно, бакпулвер и ванилия на 2 пъти. Накрая объркайте с разбитите на сняг с щипка сол и останалата захар белтъци.

Отделете една малка част от сместа и я разбъркайте с какаото.

Може да изпечете кейка в правоъгълна, кръгла и кексова форма, предварително намазнена и набрашнена леко.Сипете на дъното кафявата смес, а отгоре бялата.

Отгоре подредете плодовете, в моя случай са череши от компот - много добре отцедени, и ги оваляйте с малко брашно. Изпечете ретро кейка в загряна фурна на 180 градуса първоначално само отдолу. Ако има нужда в последствие пуснете и отгоре.

Изпечения сладкиш обърнете, след като леко се охлади и по желание може да го залеете с шоколадов сос.

Рейтинг

3.9
52
44
33
20
10
Дай твоята оценка: