Кремсупа от карфиол и гулия

05/03/2013
Дебора
отДебораНовак
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 177
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 глава
  • гулия - 2 глави
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • бял пипер - на вкус
  • сметана - 1 малка кофичка заквасена
  • индийско орехче - 1 - 2 щипки
  • сол
  • захар - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените карфиол и гулия на накъсват и нарязват на парчета.

Слагат се във вода да се варят. Количеството на водата трябва да е малко над зеленчуците.

Щом омекнат се добавят подправките, маслото и щипка захар.

Всичко се пасира направо в тенджерата и се разбърква със сметаната. Отново се пасира за кратко, връща се на котлона да клокне и се снема.

По желание могат да се добавят и моркови.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар