Пуйка по полски

21/06/2009
Заня
отЗаняНовак
"Блеснете пред гостите си с тази ароматна и много лесна за приготвяне пуйка по полски "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене180 мин.
  • Общо210 мин.
  • Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 565
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуйката се пълни със смес от 5 кисели ябълки, нарязани на парченца, 200гр. стафиди, сол, черен пипер и филия напоен с мляко хляб.

Зашива се, посолява се, пече се 3 ч. в намазана тава в загрята фурна, като периодично се полива с вода, а 10 мин. преди края се маже с лимонов сок и сол и се запича на много силна фурна.

Пуйката се вади в затоплено плато. Сосът се сгъстява с брашно, подправя се с черен пипер, сол и парченца ябълка и се сервира в сосиера. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар