Пържени ябълки

04/03/2013
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 504
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кладенче в пресятото брашно и чукнете вътре яйцата, ванилията и бакпулвера. Бъркайте бавно с дървена лъжица, прихващайки по малко брашно.

Доливайте по малко от млякото. Трябва да се получи гладко, рядко и еднородно тесто. Ако се получи много гъсто, долейте още малко мляко.

Обелете ябълките, нарежете на по-дебелички кръгове и почистете от семките.

Потапяйте ябълките в сместа. Изваждайте ги от нея с лъжица, като трябва да са щедро обгърнати от тестото. Пускайте веднага да се пържат на маслена баня до златист цвят.

Изпържените ябълки поръсете обилно със захар, ванилия и малко какао.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар