Мармалад с ябълки

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14540
20/09/2018
Приготвяне90 мин.
Готвене180 мин.
Общо270 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо516
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ябълки - 10 кг
  • захар - 1 - 1.5 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре ябълките и старателно ги почистете от загнилите и наранени участъци. Нарежете ги на филийки, но без да ги белите.

Изсипете ги в тава и ги залейте с вода, колкото да се покрият. Варете на тих огън до пълното омекване на плодовете. След като сместа се поохлади, прекарайте ябълките през гевгир. Получената плодова каша се слага на котлона да се вари, като е небходимо непрекъснато да се бърка.

Щом мармаладът почти се е стъстил, добавете захарта и пак варете, докато лопатката, с която бъркате, не започне да образува пътечка. Махнете от огъня и насипете в буркани.

Няколко дни мармаладът се държи на слъце, след това бурканите се завързват с пергаментова хартия и се съхраняват на прохладно място.

По желание може да ароматизирате мармалада с канела или листа индрише, които се добавят, когато започне да се сгъстява.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар