ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Сардини на фурна

Сардини на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k6301k
Сардини на фурна
18/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"1 чаша вино за ястието със сардини на фурна, 2 за вас, така е най-честно, нали"

Необходими Продукти

  • сардини - 1 кг (еднакви по големина)
  • чесън - 2 скилидки
  • вино - 1 винена чаша
  • домати - 4 - 5 бр.
  • масло - 1/2 ч.ч. растително
  • лимони - 1 бр. обелен
  • галета - 2 - 3 с.л.
  • лук - 2 - 3 глави
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете сардините и махнете главите, перките и опашките им. Посолете вътрешността на коремчетата им и ги напълнете с посолен магданоз. Наредете сардините една до друга в малка тава.

В една част от растително масло запържете нарязания на ситно лук и го сложете между рибите.

Смесете останалото масло с виното, няколо зърна пипер, чесъна и магданоза.

Излейте сместа върху рибата и поръсете с галета.

Отгоре наредете филии домати и обеления лимон (почистете го от семките). Печете ястието около 25 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: