Кебап от телешко, печен в хартия

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
328
292
18/09/2018
"Класическа рецепта, която със сигурнот искате да добавите към колекцията си - Кебап от телешко, печен в хартия "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо326
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг
  • масло - 3/4 от пакетче
  • черен пипер - 10 зърна
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки хапки, посолете и го смесете с настърганите домати и лук, червения пипер, олиото, нарязания магданоз и зърната пипер.

Оставете да се маринова за 2 часа, след което го сложете в пергаментова хартия. Посплескайте леко, за да придобие четириъгълна форма и се загъва в хартията.

Сложете пакета в намазнена тава, намажете и от горната страна с мазнина и печете в умерено загрята фурна около час.

Поднесете кебапа в съда, в който е печен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар