Печен свински бут по селски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
546
414
18/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви120 мин.
Общо150 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете излишните мазнини от месото и ги разтопете.

Начукайте свинското от всички страни с дървено чукче и натрийте със смес от пипер, ким и сол. В разтопената мазнина запържете до омекване лука, нарязан на филийки и леко посолен.

Поставете върху него месото и печете около час, като обръщате от време на време и поливате с малко гореща вода и соса от печенето. Полуизпеченото месо се овалва в смес от трохите, захарта и черния пипер.

Връща се отново в тавата и се пече още час, като се полива често със соса, отделил се при печенето и още гореща вода. Добре зачервеното от всички страни месо се изважда и се оставя да изстине.

Сосът се претрива през цедка и се разрежда с виното и сметаната. Нарежете месото на тънки филии, залейте със сос и поднесете с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: