Гъска с ябълки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
429
374
17/09/2018
Приготвяне35 мин.
Готвене180 мин.
Общо215 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъше месо - 2 кг
  • ябълки - 2 ч.ч. (почистени, обелени и нарязани)
  • лук - 1 глава
  • лимони - ½ бр.
  • черн пипер
  • сол
* мерки и количества
Печена Гъска

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. Измийте добре гъшето месо, подсушете го и го натрийте с половинката лимон.

Овкусете със сол и пипер. Сложете месото в тава и добавете ябълките и ситно нарязания лук.

Печете около 3 часа в умерено загрята фурна, като от време на време отстранявайте отделилата се мазнина.

Традиционна голяма емайлирана тава 41 см-9%
Похапвай си вкусно с:
Традиционна голяма емайлирана тава 41 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар