Гъска с ябълки

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
15034
17/09/2018
Приготвяне35 мин.
Готвене180 мин.
Общо215 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо229
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • гъше месо - 2 кг
  • ябълки - 2 ч.ч. (почистени, обелени и нарязани)
  • лук - 1 глава
  • лимони - ½ бр.
  • черн пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. Измийте добре гъшето месо, подсушете го и го натрийте с половинката лимон.

Овкусете със сол и пипер. Сложете месото в тава и добавете ябълките и ситно нарязания лук.

Печете около 3 часа в умерено загрята фурна, като от време на време отстранявайте отделилата се мазнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар