Пълнена гъска с кайма и стафиди

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
15034
17/09/2018
"Колкото повече ароматен пълнеж сложите в гъската, толкова по-вероятно е да отлети от чинията в устата за нула време "
Приготвяне40 мин.
Готвене180 мин.
Общо220 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо191
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и в него запържете зелените листа от целината и ситно нарязания лук, овкусени с малко сол.

Прибавете каймата и пържете още няколко минути, докато побелее. Махнете сместа от огъня и щом се поохлади, добавете яйцето, нарязания магданоз, стафидите, черен пипер и сол на вкус.

Разбъркайте плънката. Овкусете със сол и наръсете с лимонов сок коремната кухина на гъската.

Напълнете я с плънката и зашийте отвора.

Печете гъската, като я обръщате, за да се зачерви равномерно от всички страни. Ако е необходимо поливайте с малко вино, за да не прегори.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар