Печена гъска върху кисело зеле

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
15034
17/09/2018
Приготвяне35 мин.
Готвене180 мин.
Общо215 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо548
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъшите и птичите дреболии се сваряват до омекване в подсолена вода. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнината до светложълт цвят. Прибавя се оризът и се запържва, докато стане прозрачен.

Залейте с 1 ч.ч. бульон от варенето на дреболиите, посолете и задушавайте на тих огън, докато оризът абсорбира течността. Прибавете ситно нарязаните дреболии, овкусете с магданоз, джоджен, черен пипер.

Посолете и поръсете с лимонов сок коремната кухина на гъската, напълнете я с плънката.

Зашийте отвара и поставете гъската по гръб в тавата. Печете 20-тина минути, след което отлейте част от отделената гъша мазнина.

В тавата сложете нарязаното на ситно зеле и печете едновременно с гъската, докато месото се зачерви и от двете страни. При обръщането може да поливате с малко бульон от дреболиите.

Поднесете гъската на порции заедно с кисело зеле, овкусено с малко черен пипер. Отстрани се добавя по малко от плънката.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар