Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
871
58
15030
17/12/2019
Приготвяне6 мин.
Готвене250 мин.
Общо256 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо349
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре цвеклото и го сварете, след което го обелете и настържете.

Смесете настърганите ябълки и цвекло със сварените картофи и нарязаните и предварително сварени дреболии, овкусете със сол, ким, щипка настъргана лимонова кора и лимонов сок. Наръсете с лимонов сок кухината на гъската и сложете вътре получената плънка.

Зашийте добре отвора. Наредете на дъното тавата ребрата и върху тя сложете гъската, като стомаха ѝ сочи нагоре.

Печете 20-тина минути в силно загрята фурна, отлейте малко от отделената мазнина. Поръсете пълнената гъска с вино и печете още 5 минути, след което я обърнете и печете още 20 минути.

Залейте със сол и останалото вино, допечете, докато печената гъска се зачерви хубаво.

Отделно задушете киселото зеле. Извадете и нарежете на порции готовата пълнена гъска. Всяка порция се слага върху киселото зеле, отстрани се разпределя от плънката.

Печена пълнена гъска с дреболии и телешки ребра - вкусотия!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар