Гъска върху кисело зеле

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
15215
17/09/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене240 мин.
Общо280 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 019
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената гъска се реже на две половини, които се натриват отвън и отвътре с ким. Всяка една половина на гъската се пече поотделно, като се слагат с кожата надолу в тавата.

Печете в началото на силна фурна, а след това намалете, докато се разтопи мазнината. Хубаво е да излеете част от мазнината преди да е потъмняла и да я съхранявате в бурканче, тъй като гъшата мас е деликатес.

Извадете двете половини на гъската и сложете в тавата нарязаното на ситно зеле, овкусено с ким.

Сложете двете половини от гъската върху зелето, като този път кожата е нагоре. Печете още около 2 часа на умерена фурна, като от време на време поръсвайте с малко вино.

Изпечените половинки гъска се нарязват на порции, които се слагат в чинии върху канапе от печеното кисело зеле. Отстрани може да гарнирате с картофи, дюли от компот, кайсии.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар