Фасул чорба

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k10k
21/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Обичаната от всички класическа фасул чорба"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният фасул се измива и се накисва от вечерта в студена вода, за да уври по - лесно. Сутринта се долива вода и фасулът се слага да ври.

Към възврелия фасул се прибавят нарязаните керевиз (корените) и моркови. Оставя се да ври до омекване. За доливане се използва вряла вода. Когато фасулът омекне, се прави запръжка от нарязан на дребно лук, който се слага в кипящо олио.

Лукът се задушава, докато придобие стъклен вид. Прибавя се брашното и като стане златисто се прибавя доматено пюре или домати. Полученото се разбърква с бульон от фасула, докато се разреди.

Сипва се към общата чорба. Посолява се, ако чорбата няма каймак, на една тенджера от шест порции се сипва половин кафена чашка студена вода.

Поднася се поръсена с нарязан на дребно джоджен или магданоз. Същата чорба може да се направи без червен пипер с повече зеленчуци и корен чубрица.

Рейтинг

4.7
513
41
32
20
10
Дай твоята оценка: