Фасул чорба

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
350
292
21/05/2009
"Обичаната от всички класическа фасул чорба "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 283
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният фасул се измива и се накисва от вечерта в студена вода, за да уври по - лесно. Сутринта се долива вода и фасулът се слага да ври.

Към възврелия фасул се прибавят нарязаните керевиз (корените) и моркови. Оставя се да ври до омекване. За доливане се използва вряла вода. Когато фасулът омекне, се прави запръжка от нарязан на дребно лук, който се слага в кипящо олио.

Лукът се задушава, докато придобие стъклен вид. Прибавя се брашното и като стане златисто се прибавя доматено пюре или домати. Полученото се разбърква с бульон от фасула, докато се разреди.

Сипва се към общата чорба. Посолява се, ако чорбата няма каймак, на една тенджера от шест порции се сипва половин кафена чашка студена вода.

Поднася се поръсена с нарязан на дребно джоджен или магданоз. Същата чорба може да се направи без червен пипер с повече зеленчуци и корен чубрица.

Рейтинг

5 13
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Диляна
Диляна
04.01.2020 12:30
Получава се страхотен вкусен фасул.
0
0
Любомира
Любомира
19.11.2012 09:45
Пише какво трябва да ги правиш морковите...
2
0
весо
весо
17.11.2012 14:20
Всичко е точно написано Мето.Просто прочети по-внимателно.
0
1