ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Чорба от зелен фасул

Чорба от зелен фасул

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k3k9k
Чорба от зелен фасул
21/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5
"Всички сме чували за зелен фасул плакия, но колко от вас са опитвали чорба от зелен фасул?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният фасул се измива и нарязва и се слага да ври. Към възврелия фасул се прибавя керевизът (корените). Оставя се да ври до омекване. За доливане се използва вряла вода.

Когато фасулът омекне, се прави запръжка от нарязан на дребно лук, скълцан ситно морков, които се слагат в кипящо олио. Задушават се, докато придобият стъклен вид. Прибавя се брашното и като стане златисто се прибавя доматено пюре.

Полученото се разбърква с бульон от фасула, докато се разреди. Сипва се към общата чорба. След като се свари се прави застройка и се подправя на сол и киселина.

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: