ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Лаврак с домати на фурна

Лаврак с домати на фурна

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
30795329
Лаврак с домати на фурна1 / 2
21/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вкусна вечеря, която може да сготвите за половин час Кой може да устои на подобно предложение"

Необходими Продукти

  • лаврак - 2 средно големи
  • домати - 1 бр.
  • лимони - половин
  • зехтин - 1 кафена чашка
  • моркови - 2 броя
  • розмарин - 1 стрък пресен или 1 ч.л. сух
  • риган - 1 щипка
  • босилек - 1 щипка
  • черен пипер
  • бял пипер
  • сол - 2 - 3 - щипки
  • копър - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте на каша половината зехтин с черния пипер и солта и намажете подсушения лаврак.

Сложете лаврака в голям лист фолио, постлан в правоъгълна тава. Доматът се нарязва на ситно и се разбърква с босилека и ригана.

Сместа се пълни в лаврака с ръка заедно с розмарина и стръка копър. Накрая се нарязва лимонът на резени, по един резен се слага в лаврака, а останалите се подреждат отгоре.

Нарежете морковите на ленти и подредете около лаврака. Полива се с останалия зехтин и се завива във фолиото.

Запечете пълнения лаврак с домати 25 минути в загряна фурна, а накрая се отвива и се допича за кратко до златисто.

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка: