ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Виенски говежди пържоли

Виенски говежди пържоли

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
6322k323k
Виенски говежди пържоли
21/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме пържолите, от които предварително сме отстранили тлъстината и сухожилията, правим няколко разреза по периферията, посоляваме, поръсваме с черен пипер и поставяме в голям тиган със силно сгорещено олио.

Пържете 2-3 минути от едната страна, обърнете, добавете ситно нарязания лук и доизпържете.

След 2 минути извадете месото и запържете лука до зачервяване, изливаме олиото, прибавяме маслото и бульон, възвираме и заливаме пържолите с този сос при поднасяне.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: