ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Виенски говежди пържоли

Виенски говежди пържоли

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
599
2k
31
2k
Виенски говежди пържоли
21/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 4 бр. говежди пържоли
  • олио - 60 мл
  • масло - 40 г
  • бульон - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме пържолите, от които предварително сме отстранили тлъстината и сухожилията, правим няколко разреза по периферията, посоляваме, поръсваме с черен пипер и поставяме в голям тиган със силно сгорещено олио.

Пържете 2-3 минути от едната страна, обърнете, добавете ситно нарязания лук и доизпържете.

След 2 минути извадете месото и запържете лука до зачервяване, изливаме олиото, прибавяме маслото и бульон, възвираме и заливаме пържолите с този сос при поднасяне.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: