Пилешко роле в бутер тесто

МариамМариамНовак
26/04/2009
"Хрупкава месна изненада, която лесно може да превърнете във вкусен обяд или вечеря "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 099
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пилешките гърди се оформят пържоли. Поръсват се с бял пипер, заливат се с виното и се оставят да се мариноват.

Морковите се бланшират и след това измиват със студена вода

Оформя се ролето, като във всяка пържола се поставя кисела краставичка, морков, червена чушка, съвсем малко розмарин и пушено сирене и няколко пера пресен лук. Ролето се фиксира с клечки за зъби.

Правят се торбички от алуминиево фолио, в тях се поставя ролето, добавя се по малко от виното, в което е мариновано месото. Торбичката се затваря. Подреждат се в тавичка и се пекат на силна фурна за 10 минути, след което се намалява на слабо и се пече още 30 минути.

След изпичане ролетата се оставят да се охладят.

Реже се кашкавал и се завива около ролето, цялото роле се завива в бутер тесто.

Пече се до изпичане на бутер тестото.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар