Пълнени патладжани с риба тон

Мина
Мина
Новак
13/02/2013
"Патладжани с риба тон - невероятно вкусна комбинация, която горещо ви препоръчваме да опитате!"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо904
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.2 от 5

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 по - големи
  • риба тон - 2 консерви филе
  • хляб - 2 филии сух
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • лук - малка главичка
  • олио - или зехтин
  • карамфил - 1 - 2 карамфилчета счукан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете патладжаните по дължина, издълбайте половинките, посолете лодките и ги оставете да се отцедят от горчивината.

През това време загрейте няколко с.л. олио или зехтин в тиган и запържете скълцания лук, накълцаната ситно вътрешност на патладжана.

Щом омекнат, добавете доматеното пюре и подправките. Разбъркайте за кратко и снемете от котлона.

Добавете към плънката накиснатия и отцеден във вода хляб, добре объркайте и добавете филето риба тон.

Напълнете патладжаните. Подредете ги в подмазнена тава и полейте със струйка зехтин и сложете да се изпекат в умерено загряна фурна.

Накрая по желание може да поръсите с малко кашкавал или вид сирене. Вместо риба тон от консерва, може да използвате същия грама прясна риба.

Рейтинг

5 0
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар