Бушета със сирене и шунка

30/12/2012
Яница
отЯницаНовак
  • Приготвяне35 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 747
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се размразява в хладилника. Изважда се, развива се и се нарязва на квадрати със страна 6 см. Всеки квадрат се нарязва с остър нож по схемата. Отрязаните ъгли се залепват на срещуположната страна с малко студена вода.

Бушетата се нареждат на по - голяма разстояние в тава застлана с хартия за печене и се пекат в загрята фурна на 200° С. Когато се надигнат, се изваждат от фурната и средната част и ръбовете се притискат с помощта на малка лъжичка. Отново се слагат да се допекат. Когато почервенеят добре, се изваждат и ако има нужда, пак се притискат по средата, за да се получи чашка. Оставят се да изстинат.

Майонезата се смесва със сметаната, горчицата и пресния лук нарязан на ситно. Прибавят се нарязаните шунка, сирене, нарязани на кубчета маслини и кисели краставички, нарязани на ситно. Ако има нужда, се доовкусява с лимонов сок, черен пипер и сол.

Бушетата се напълват с получения пълнеж и се поръсват с нарязания магданоз.

Идея - готовите бушета могат да се поръсят с фино настърган кашкавал и парченца краставица.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

дес
дес
13.11.2013 17:16
схемата?
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв