ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Ароматен царевичен хляб

Ароматен царевичен хляб

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k8k
Ароматен царевичен хляб
22/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.
"Трябва по-често да си приготвяме ароматен царевичен хляб!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 180°С.

Формата за печене се намазва с масло.

Пресяват се брашното, бакпулверът и солта. Прибавят се към царевичното брашно, настъргания кашкавал, малко от поправките нарязани на много ситно, те са за овкусяване, яйцата, млякото и зехтинът. Всичко се разбърква добре.

Сместа се изсипва във формата и се пече 45 мин. , докато клечка за зъби, забодена в центъра, излезе суха. Изважда се от формата и се оставя да изстине.

Поднася се с масло или яйчен пастет.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: