Печена кокошка по нашенски

Галина Галина Новак
07/02/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 477
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кокошка - 1 брой 1.5 кг
  • червен пипер - 5 г
  • черен пипер - 3 г
  • масло - 60 г прясно
  • картофи - 1 кг
  • олио - 100 мл за пържене на картофите
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената кокошка се намазва от вън и вътре с маслото и се поръсва обилно с червен, черен пипер и сол.

Поставя се в подмазнена тавичка и се пече в умерена фурна, като се обръща няколко пъти (за да не прегори отгоре, се покрива с хартия, а в тавичката се налива по малко вода.

Печената кокошка се поднася с изпържените в олио картофи, нарязани на ивички. По желание картофите могат да се изпекат в тавата с кокошката, като се добавят 30-40 минути преди кокошката да е готова.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар