ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Маринован заек с вино по кубински

Маринован заек с вино по кубински

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
Маринован заек с вино по кубински
22/01/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4-5
"Опитвали ли сте друг път толкова вкусен и крехък заек?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевият сос, олиото, пресованият чесън, черният и червеният пипер, доматеното пюре и виното се разбъркват до еднородна смес (става гъста).

В тава се подреждат нарязаното заешко и отгоре се залива с марината, поставя се и дафиновия лист.

Покрива се и се оставя да се маринова за 12 часа.

Месо се пече заедно с марината в предварително загрята фурна на 250 С за 2 - 2 1/2 часа.

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: